Lijn

Het boerdereitje

Dagverse eieren voor
iedereen uit de regio

Dagverse eieren voor iedereen uit de regio

In 2014 heeft Henry Sieljes Het Boerdereitje opgericht. Dit heeft hij samen met Marco en Yvonne Zuidema opgepakt om de verkoop van de dagverse eieren in eigen beheer weg te zetten in de regio. De verkoop heeft vele voordelen, zoals: een heerlijk vers ei, korte keten, transparant en niet geheel onbelangrijk, een eerlijke prijs voor zowel de boer(in), als de afnemers.

Kip
Henry Sieljes voor een bus van Het Boerdereitje

Het begin

Hoe het begon

Henry is begonnen met een paar vaste afnemers en deeltijd werken en sinds 2017 is hij fulltime bezig met het verpakken en uitleveren van de heerlijke verse eieren. Het Boerdereitje is een echt streekproduct geworden en is in ruim 20 winkels en 23 verschillende dorpen / steden in de regio te verkrijgen. Dit kan zijn, via een supermarkt of bijvoorbeeld een heerlijk gerecht in een horeca zaak. Naast de verse eieren biedt Het Boerdereitje ook een breed scala aan eiproducten aan, Dit is met name interessant voor bedrijven. Dit zijn bijv. gekookt en gepelde eieren, pakken met gescheiden eigeel, eiwit of pakken met roerei.

Lijn

Modernisering

Een grote stap

In 2017 heeft het Boerdereitje een moderne mobiele pluimveestal gekocht waar nu 670 vrije-uitloopkippen in zitten. Deze stal wordt mede verzorgd door de bewoners van de zorgboerderij op het pluimveebedrijf ‘’Het Zorgboerdereitje’’ De stal wordt bedrijfsmatig gehouden, dus voldoet aan alle wettelijke eisen en verplichtingen, waar elke pluimveehouder aan moet voldoen.

De locatie in Schuinesloot van Het Boerdereitje vanuit de lucht