Bus van Het Boerdereitje voor de schuur
Lijn

Het Boerdereitje

Dagverse eieren uit de regio,
voor iedereen

www.hetboerdereitje.nl Tel: 06 1276 4382

In 2014 heeft Henry Sieljes Het Boerdereitje opgericht. Dit heeft hij samen met Marco en Yvonne Zuidema opgepakt om de verkoop van de dagverse eieren in eigen beheer weg te zetten in de regio. De verkoop heeft vele voordelen, zoals: een heerlijk vers ei, korte keten, transparant en niet geheel onbelangrijk, een eerlijke prijs voor zowel de boer(in), als de afnemers. Henry is begonnen met een paar vaste afnemers en deeltijd werken en sinds 2017 is hij fulltime bezig met het verpakken en uitleveren van de heerlijke verse eieren. Het Boerdereitje is een echt streekproduct geworden en is in ruim 20 winkels en 23 verschillende dorpen / steden in de regio te verkrijgen. Dit kan zijn, via een supermarkt of bijvoorbeeld een heerlijk gerecht in een horeca zaak. Naast de verse eieren biedt Het Boerdereitje ook een breed scala aan eiproducten aan, Dit is met name interessant voor bedrijven. Dit zijn bijv. gekookt en gepelde eieren, pakken met gescheiden eigeel, eiwit of pakken met roerei.

Lijn

De locatie

Het Streekboerdereitje

www.hetboerdereitje.nl Tel: 06 1276 4382

Vanaf begin af aan verkopen wij al heerlijke verse eieren vanaf onze boerderij. Dit is de laatste jaren verder uitgegroeid tot een leuke streekwinkel. Deze winkel is nu gevestigd, voor in de stal, waar voorheen opfokkuikens en vleeskuikens in hebben gezeten. In onze winkel zijn vele streekproducten te vinden, zoals: vlees, zuivel, meel, bieren, sap, nootjes, advocaat, siroop, honing, cadeauartikelen, een inpaktafel om uw eigen cadeau samen te stellen en in te pakken, leuke presentjes gemaakt voor de dagbesteding en nog veel meer. Veel van de aanwezige producten zijn ook te bestellen via de webshop. Zie de pagina webshop.

Het winkeltje
Het Zorgboedereitje

De locatie

Het Zorgboerdereitje

www.zorgboerdereitje.nl Tel: 06 2923 6832

Het Zorgboerdereitje is opgericht in 2017 door Marco en Yvonne Zuidema en Frits en Vera Lammers. Deze zorgboerderij is een kleinschalige woonvorm waar zij een woonplek en zorg kunnen bieden aan zes cliënten. Zij richten zich op cliënten met een licht verstandelijke beperking, psychische of psychiatrische problemen en / of een stoornis in het autistisch spectrum in de leeftijd vanaf 16 jaar.  Daarbij zorgen zij voor een veilige plek en creëren een duidelijke en vertrouwde omgeving. Hun doel is om de cliënt en de mantelzorg te “ontlasten” en te ondersteunen waar het nodig is.

In de zorgverlening stellen zij de wensen en de inspraak van de cliënt centraal waarbij zij uitgaan van de mogelijkheden van de mens. Wanneer cliënten het leuk vinden om in meer of mindere mate betrokken te worden bij de werkzaamheden op de boerderij, zullen zij samen naar passende werkzaamheden zoeken. Uitgangspunt daarbij zal zijn dat dit voor de cliënt moet leiden tot een zinvolle dagbesteding.  Zij zorgen dat de cliënt een positieve ervaring beleeft waardoor zijn of haar zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde wordt vergroot.

Lijn

De locatie

Activeringscentrum de Boshoeve

Activeringscentrum de Boshoeve is in 2017 opgericht en wordt door Ronald en Ruth en zoons Sam en Daan met veel plezier bewoond. Het oprichten van dit centrum was een mogelijkheid om Ronalds passie en kwaliteiten volop te benutten. Met zijn technische achtergrond in combinatie met zijn ervaring en daartoe behorende opleiding in de zorg, was dit de ideale mogelijkheid om te gaan doen waar zijn hart ligt. De locatie diende eerst als agrarisch bedrijf en is door hen verbouwd tot een prachtige werk en leerlocatie. Binnen de Boshoeve willen zij deelnemers een kans geven om zichzelf te ontwikkelen en om te ontdekken waar zijn of haar vaardigheden liggen. De aandacht gaat vooral uit naar sociale- en emotionele vaardigheden en werknemersvaardigheden. De omgeving biedt rust en de locatie volop mogelijkheden, zoals een grote werkplaats, het verzorgen van dieren en de groenverzorging. Rust, vertrouwen en plezier zijn de kernwaarden in de begeleiding. Deelnemers zijn welkom zoals ze zijn.

De Boshoeve
De Deele

De locatie

Zorghoeve de Deele

www.zorghoevededeele.nl Tel: 06 1127 7918

Zorghoeve de Deele is in 2018 opgericht door Marco en Yvonne Zuidema en Ronald en Ruth Kleinheerenbrink.
De locatie diende eerst als kalverhouderij en is door hun verbouwd tot een prachtige dagbestedingslocatie. Zij bieden verschillende activiteiten aan op de Deele. Er zijn tal van mogelijkheden voor iedereen en buiten deze mogelijkheden om staan zij open voor nieuwe ideeën, om zo te proberen om iedereen te kunnen bieden waar hij/zij plezier aan beleeft. Zij kijken hierbij naar de wensen van de deelnemer en proberen daar een geschikte dag-invulling voor te vinden, met als kernpunten humor, rust en duidelijkheid.

Voor de deelnemers zijn er verschillende activiteiten, zoals het bereiden van de warme maaltijd, het voeren en verzorgen van de dieren, wandelen in het naastgelegen bos en activiteiten in de moestuin en de huiskamer. U mag aan de activiteiten deelnemen, maar alleen meegenieten en meebeleven kan ook al van grote waarde zijn. De persoonlijke aandacht voor een ieder vinden zij erg belangrijk en staat bij hun hoog in het vaandel.

Lijn

Gastheer

Ook zijn wij lid van De Boer als Gastheer

‘De Boer als Gastheer’ is een vereniging van 15 boeren die allemaal wonen in het prachtige Vechtdal Overijssel. Al deze boeren stellen hun bedrijf open voor het publiek. Dat doen ze ieder op hun eigen manier! Daardoor is elke boerderij uniek én leuk om te bezoeken.
Bij ons kun je ons winkeltje bezoeken en een kijkje nemen bij de vrije-uitloop kippen. Ook kun je even tot rust komen op het terras en genieten van een kop koffie/thee of wat fris.